Nio ET9 gelecek yıl Çin'de üretime girecek ve 900 voltluk bir mimari ve 600 kW'a kadar şarj hızları sunuyor.
Diğer Nio ürünleri gibi Çin’deki pil değiştirme istasyonlarını da kullanabilecek.


Steer-by-wire teknolojisini içeriyor ve üç LIDAR tarayıcıyla daha yüksek düzeyde otonom sürüşü destekleyecek.
Çinli EV otomobil üreticisi Nio, Amerika Birleşik Devletleri'nde otomobil satma hedefine pek yaklaşmış gibi görünmüyor ancak anavatanında kesinlikle meşgul. Şirketin en son modeli olan ve yeni tanıtılan ET9 amiral gemisi, şu anda dokuz elektrikli modelden oluşan serinin en üstünde yer alıyor.

ET9, 900 volt elektrik mimarisi ve kablolu yönlendirme dahil olmak üzere birçok teknolojiyle donatılmıştır, ancak aynı zamanda komuta edici bir varlık vaat etmektedir. Toplam uzunluğu 209,7 inç olan bu model, Bentley Bentayga'nın uzatılmış dingil mesafeli versiyonundan 0,8 inç daha uzundur ve Nio, 128 inçlik devasa bir dingil mesafesinin üzerinde yer alır. Boyutuna rağmen ET9'un oranları, gerçek bir SUV'den ziyade ekstra büyük bir crossover'ın oranlarıdır (Nio, onu bir "landjet" tasarımı olarak tanımlamaktadır) ve 63,8 inçlik yüksekliği, Bentayga'dan 4,7 inç daha kısadır.


ET9, iki motor aracılığıyla dört tekerlekten çekişe sahiptir. Önde 241 hp'lik daha küçük bir asenkron motor, arkada ise 456 hp'lik kalıcı mıknatıslı senkron motor bulunur ve toplam 697 hp güç üretir. 120,0 kWh pilin 925 voltta çalıştığı ve 600 kW'a kadar DC hızlı şarjı desteklediği iddia ediliyor. Henüz iddia edilen herhangi bir performans rakamımız veya genel bir menzilimiz yok, ancak NIO, en uygun koşullar altında, yalnızca beş dakika içinde 158 mil ek menzil sağlayacak bir hızda yeniden şarj etmenin mümkün olacağını söylüyor. Nio ayrıca Çin'de otomatik pil değiştirme istasyonları da sunuyor; bunlar, bitmiş bir pilin beş dakikadan kısa bir sürede tam şarjlı bir pille değiştirilmesine olanak tanıyor.

ET9, önümüzdeki yıllarda giderek daha yaygın hale gelecek bir teknoloji olan yönlendirmeyi kullanan ilk Nio'dur. ( Tesla Cybertruck'ta da bu özellik mevcut ve yakın zamanda Toyota'nın prototip versiyonunu kullandık .) Bunun direksiyon simidi ile kremayer arasında fiziksel bir bağlantısı yok, tüm girdiler ve geri bildirimler elektrikle sağlanıyor ve elektrik kesintisi durumunda yedeklilik sağlanıyor. Nio daha önce tedarikçi ZF Group ile kablolu yönlendirme konusunda teknik bir işbirliği yaptığını duyurdu ve bu da bizi tedarikçinin ET9'un sistemini kurduğunu varsaymamıza yol açtı. ET9 ayrıca arka tekerlekten yönlendirmeye ve yüksekliği ayarlanabilir havalı yaylara sahip aktif bir süspansiyona sahiptir.

Diğer üst düzey Çin pazarındaki otomobillerde olduğu gibi, ET9 da arka koltuktaki yolcuların öncelikleri dikkate alınarak tasarlandı. Arka kısım, iki yatırılabilir koltuk ve uçak tarzı tepsi masasıyla özel jetlerden açıkça ilham alıyor. Arka koltuklar, bir düğmeye dokunarak kabini karartmak için en az 11 motorlu gölgelik ve ayrıca bir gürültü engelleme sistemi ile 45 dereceye kadar yatma olanağı sunuyor.


Yolcular ayrıca, ön panelde 15,6 inçlik merkezi dokunmatik ekran ve her arka yolcu için ön koltuklara asılı 14,6 inçlik ekranlar ve ayrıca arka koltukların arasında daha küçük bir 8,0 inçlik kontrol ekranı ile çok sayıda dijital ekrana sahip olacak.

ET9, biri ileriye bakan, biri de her iki tarafı izleyen en az üç LIDAR dizisiyle üst düzey destekli sürüşü destekleyecek. Bu tür sistemleri çalıştıracak bilgi işlem gücü, dünyanın ilk 5 nanometrelik otomotiv sınıfı çipi olduğu iddia edilen Shenji NX9031'den geliyor; bu, ET9 sahiplerinin şüphesiz arkadaşlarını etkilemek için kullanabileceği bir istatistik.


ET9, Çin'de ön siparişe sunuldu ve teslimatların 2025'in ilk çeyreğinde başlaması planlanıyor. Fiyatlar mevcut döviz kurlarına göre yaklaşık 112.000 dolardan başlıyor.