Ford, kamyonların aks-göbek kamalarında hasar görebileceğini ve bunun da park freni uygulanmadığı takdirde kamyonların kaymasına neden olabileceğini söylüyor.
Etkilenen F-150 modellerinin sahipleri, tıklama veya tıkırtı sesi gibi belirtiler fark etmeleri halinde kamyonlarını tamir için bir Ford bayisine götürmelidir.
Ford F-150'lerin, özellikle de 2019'dan 2021'e kadar olan model yıllarının, kazaya karışma riski daha yüksektir. Sorun, Ford'un 112.965 kamyonu geri çağırmasının nedeni olan hatalı arka akslardan kaynaklanıyor.

Etkilenen F-150 modelleri, Trailer Tow Max Duty paketine ve kırılabilecek poyra cıvatasına sahip ağır hizmet tipi bir arka aksa sahiptir. Ford, bunun aks-göbek kamalarına zarar verebileceğini ve bunun da bir kazaya neden olabileceğini, çünkü park freni uygulanmadığı sürece kamyonların park halindeyken bile kayabileceğini söylüyor.

Kara aracı, Araç, araba, Motorlu araç, kamyonet, Otomotiv tasarımı, Ford, Ford motor şirketi, Ford süper görevi, Kamyon,

Ford hala bu sorunu çözmeye çalışırken şirket, sahiplerine, aks cıvatalarının kırıldığına dair herhangi bir belirti fark etmeleri halinde F-150'lerini bir bayiye götürmeleri talimatını veriyor. İkincisi, bir tıklama veya tıkırtı sesi içerir. Sahipler ayrıca bildirim mektuplarının 29 Ocak'a kadar gönderilmesini bekleyebilirler.

Araç sahipleri, 1-866-436-7332 numaralı telefondan (geri çağırma numarası 23S65) Ford ile iletişime geçmenin yanı sıra, web sitesi aracılığıyla veya güvenlik yardım hattını arayarak Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ile iletişime geçebilir.