BYD yaklaşık 14 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Akıllı araba teknolojisini geliştirmek En önemli özelliklerden biri gelişmiş sürücü destek sistemidir. ve daha modern bir yarı otonom sürüş sistemi

Wang Chuanfu, şirketin CEO'su ve kurucusu Yatırım bu hafta başında duyuruldu. Her ne kadar bir zaman çerçevesi ve net ayrıntılar henüz belirtilmemiş olsa da. Ancak dünyanın en büyük EV otomobil üreticisinin geliştirmekte olduğu sistemlerden biri, sürücülerin belirli durumlarda ellerini direksiyondan ve ayaklarını pedallardan çekmesine olanak tanıyan Otomatik Pilotta Navigasyondur.

 

Bloomberg, sistemin sürücünün her 15 saniyede bir direksiyon simidine dokunmasını gerektireceğini ve fiyatı 300.000 yuan'dan fazla olan araçlara kurulacağını, sistemin kurulduğu daha ucuz BYD modellerinde de bir seçenek olarak bulunacağını bildirdi. N7 EV ve yakında markanın YangWang lüks modellerine de eklenecek.

Otomobil üreticisi başka ilginç teknolojiler de geliştirdi. YangWang U8 gibi başka modeller de drone'un yanında satışa sunulacak. Direksiyon, direksiyon kolonundan ayrılarak oyun amaçlı kullanılacak şekilde tasarlanırken BYD, avuç içi hareket sensörü teknolojisini de ekliyor. Bu, sürücünün yalnızca bir el hareketiyle arabanın kapısını açmasına olanak tanır.

Bu tür teknolojiler Çin'de giderek önem kazanıyor. Xpeng, sürücü destek sistemlerinde liderlerden biri olup ülke çapında 52 şehirde navigasyon hizmetleri sağlıyor. Bu sistem, Lidar sensörlerine ve her ikisini de işleyebilen bir araba kamerasına dayanır. Hızlanma, frenleme, şerit değiştirme ve hatta trafik ışıklarını bile tespit edin.

BYD'nin akıllı araba teknolojisine yaptığı yatırım, şirketin kendi deniz taşıtlarını üretmeye yatırım yapmasıyla aynı zamana denk geliyor. geçen hafta Otomobil üreticisi, aynı anda 7.000 araca kadar taşıma kapasitesine sahip ilk kargo gemisini teslim aldı.Önümüzdeki iki yıl içinde yedi kargo gemisi daha teslim edilecek.