Sokaklara, şehir girişlerine, kurumsal binalara ihtişam katan gönder bayrak modelleri, giderek daha fazla yaygınlaşmaktadır. Tasarımı özel olan gönder bayrak çeşitleri, benzersiz bir temsil niteliği sunduğu için sıkça tercih edilmektedir. Temsili maksimum düzeyde yerine getirmesi, ekonomik olması, etkisini uzun süre devam ettirmesi artı durumlardır. Bu artılar, talepleri karşıladığı müddetçe daha da çoğalacaktır.
Gönder Bayrak Nedir?
100-150 cm bayrak bölümü, ebatları değişen, direkte aşağı yukarı hareket eden bayraklara gönder bayrak denmektedir. Direk büyükse, şehir girişlerinde ülke bayrağı vs. kullanılacaksa, kumaş veya gönder bayrak büyüklüğü de artacaktır. Fakat direk bayraklar genelde minimum düzeyde sınırları olan bayraklardır. Yani küçük direk bayraklar pek de rastlanan bir durum değildir.
Direk ucunu görmek için yukarı doğru kafayı kaldırmak gerekir. Bayrak da baskılı ve dış koşula uygun olarak üstte sabit durmaktadır. Bayrağın temsil ettiği görseller, ayrıca baskı ile alakalı olan kısımdır.
Gönder Bayrak Nerede Kullanılır?
Sabit alan isteyen bayrak türü olması nedeniyle gönder bayrakları, genelde dış mekanda tercih edilmektedir. Kamuya ait firma bahçeleri, şehir meydanları, organizasyonda belirli noktalar üzerinde gönder bayrak çeşitleri kullanılabilmektedir. Logo baskılı direkler, fabrika girişlerinde son derece yaygındır. Bir fuar alanı girişinde, fuarı hazırlayan kurum bayrağı yer almaktadır. İç kısımlarda ise diğer firmalara ait bayraklar yer alabilmektedir.
Flama Bayrak Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Kurumsal, maddi manevi değer taşıyan flama bayraklar, bir bağlantı malzemesine eklenen logo baskılı ürünlerdir. Temsili flama bayrak çeşitleri, ülke bayrak renkleri veya kuruma özgü logoyu kullanabilir. Logonun nasıl olacağı, bayrak baskısı yapacak olan firma ile bilgi kapsamında paylaşılmaktadır.
Törenler, firma girişleri, sokaklarda kutlama amaçlı, kurumsal tanıtım olan fuarlar vs. flama bayrağın kullanıldığı yerlerdir. Bu sıralamayı daha da uzatmak elbette mümkündür. Hastane ofisleri, kurum yönetim bölümleri flama bayrak kullanımına uygun başka alanlardır. Etüt merkezi girişlerinde uzun tabanlı flama bayraklar kullanılabilmektedir. Özel kurum, kamu kurumu fark etmeksizin ev çalışma ortamında bile flama bayraklar kullanılmaktadır.
Flama Bayrak Özellikleri Nelerdir?
Çeşitliliği epey fazla olan flama bayraklarda küçük ve büyük kullanım ihtiyaçları giderilmektedir. Direk bayrakları sınırlı kullanım sunarken flama bayrak türünün uygulama alanı çok daha geniştir. Üçgen, çatallı, dikdörtgen uzun flamalar kalın ve ince tabanlara göre hazırlanabilmektedir.
Makam Bayrağı Nedir? Nerelerde Kullanılır?
İsmi gibi tanımı da belli olan makam bayrakları, makamlarda yaygın kullanılan bir tanıtım temsil ürünüdür. Makam nerelerde olur sorusu ise kurumsal yerler şeklinde cevaplanacaktır. Bir yerde makam olması için resmi geçerliliğe sahip makam bayrağı da yer almalıdır. Örneğin bir ev ortamında makam olmaz ve makam bayrağının da meşruluğu kalmaz. Diğer yandan ticari faaliyetleri kaydedilmiş bir kurumdaki yönetim odası makam bayrağı da kullanmalıdır.
Yeni bir makam bayrağı alacaksanız, kullanacağınız ilk yerler arasında ofisler olacaktır. Ofis arka bölümünde, ikili makam bayrağı kullanabilir veya masa üzerinde de bunu gösterebilirsiniz. İkili bayrak olması, bir yanda ülke bayrağı, diğer yanda da logolu firma bayrağı demektir.
İsteğe göre daha fazla temsil niteliği olan logolu makam bayrakları eklenebilmektedir. Eklemenin neye göre ve nasıl olacağı ise firmaların bağlantılı olduğu diğer kurumlarla yakından alakalı olacaktır.
Makam Bayrağı Çeşitleri Nelerdir?
Görünüş, teknik gereksinimler ve talepler doğrultusunda makam bayrakları onlarca farklı çeşide ayrılmaktadır. Resmi araç önlerindeki makam bayrakları hemen herkesin gördüğü çeşitler arasındadır. Ofis içerisindeki büyük ve küçük makam bayrağı çeşitleri, kumaş çeşidine göre değişebilecektir. Kenar işlemeleri olan, sarı kenarlıklı işlemeli makam bayrakları, ortama ve kuruma ekstra şıklık kazandırmaktadır.