Vücudun bir bölgesine melanin hücrelerin daha yoğun çalışması cilt yüzeyinde koyu renkli oluşumların meydana gelmesine neden olmaktadır. Bu oluşumlar ben aldırma operasyonu sayesinde vücut yüzeyinden uzaklaştırılabilmektedir.
Benler farklı yapı, sayı ve renkte oluşabilir. Bu farklılıkların sebebi genetik olabileceği gibi çevresel de olabilmektedir. Vücudun bir bölgesine büyük ya da çok sayıda olan benler bazıları için estetik olarak rahatsız edibi bir durum olarak görülmektedir.
Ben Aldırma Nedir?
Benlerin estetik açıdan hoş görülmediği ya da kötü huylu bir yapıya sahip olması durumunda ben aldırma işlemi yapılabilir. Bu işlem, dermatolojik yöntemler sayesinde cilt yüzeyinde bulunan benlerin çıkarılmasıyla mümkün olmaktadır.
Farklı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilebilen işlem öncesinde hastanın detaylı bir incelemeden geçmesi gerekmektedir. Bu sayede ben yapısı analiz edilerek uygun bir işlem planlanabilir.
Ben Aldırma Operasyonu Neden Yapılır?
Vücut yüzeyinde bulunan benlerinin alınmasının en büyük sebeplerinden biri estetik bir görünüm sağlamak olarak karşımıza çıkmaktadır. Pek çok kişi özellikle de vücudun görünen bölgelerinde yer alan büyük benlerden rahatsızlık duymaktadır.
Ancak estetik kaygıların yanı sıra benin yapısı da alınmasını gerektirebilmektedir. Kötü huylu özelliğe sahip benler acil şekilde vücut yüzeyinden uzaklaştırılmalıdır. Buna bağlı olarak benlerin uzman hekimler tarafından incelenmesi büyük önem taşımaktadır.
Kimler Ben Aldırabilir?
Büyük ya da küçük benlerinden rahatsızlık duyan herkesin bu işlemden faydalanması mümkündür. Günümüzde ben aldırma operasyonları için çoğunlukla bir yaş sınırı bulunmamaktadır.
Kişi sağlık durumu müsaade ettiği müddetçe vücudunda yer alan benleri kısa bir işlem sayesinde aldırabilir. Bu nedenle sahip olunun kronik rahatsızlıkların işlemi gerçekleştirecek hekime bildirilmesi önemlidir.
Ben Aldırma Yöntemleri Nelerdir?
İstenmeyen koyu renkli hücre oluşumlarının vücuttan uzaklaştırılması için farklı yöntemler tercih edilebilmektedir. Hangi yöntemin kullanılacağı ise benin yapısı ve büyüklüğü ile yakından ilişkilidir.
Lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilen cerrahi yöntemlerin yanı sıra radyo frekans ya da lazer gibi teknikler de benleri ortadan kaldırmak için kullanılabilir. Kişinin beklentileri ve benin yapısı kullanılacak yöntem üzerinde belirleyici olmaktadır.
Kaş Kaldırma İşlemi Nedir? Neden Sarkar?
Yüz orantısı güzel bir görünümün anahtarıdır. Yaşlanma sebebi ile yaşanan sarkmalar bu orantıyı değiştirebilmektedir. Cildin elastikiyetini kaybetmesi yanaklarda, burun ucunda ve kaşlarda sarkma yaşanmasına sebep olabilir.
Bu durumda yaşlanmanın etkilerini hafifletmek için bazı estetik yöntemler düşünülebilmektedir. Bu yöntemlerden biri de kaş kaldırma olarak karşımıza çıkmaktadır. İşlem sayesinde kaşları daha yukarı çekmek mümkündür.
Kaş Kaldırma Kimlere Yapılır?
Yaşın ilerlemesine bağlı olarak kaşların düşmesi pek çok kişi için istenmeyen bir durumdur. Bunu geri çevirmek için uygulanabilecek kaş kaldırma işlemi, kaşlarının yerinden memnun olmayan herkese rahatlıkla uygulanabilir.
Kaş Kaldırma Nedir? Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?
Kaşları kaldırmak için Fransız askısı, yüz germe, fokus ultrason, dolgu, botoks ya da endoskopi yardımıyla gerçekleştirilen yöntemler kullanılabilmektedir. Uygulanacak işlem kaşın yapısı ve hasta beklentilerine bağlı olarak şekillenebilir. Bu nedenle işlemden önce detaylı bir muayene yapılması şarttır.
Ameliyatsız Kaş Kaldırma Teknikleri
Ameliyat pek çok kişi için korkutucu bir deneyim olmaktadır. Buna bağlı olarak cerrahi işlemler olmadan gerçekleştirilebilen teknikler olup olmadığı merak edilmektedir. Kaşları kaldırmak için uygulanabilen ameliyatsız bazı teknikler ise mevcuttur.
Botoks ve dolgunun yanı sıra HIFU, radyo frekans ya da askı yöntemi de ameliyatsız şekilde gerçekleştirilebilen kaş kaldırma operasyonlarında kullanılabilir. Hangi yöntemin sizin için uygun olduğunu öğrenmek için doktorunuza danışabilirsiniz.