Turkcell, 14 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Starbucks ile olan anlaşmasını sonlandırdığını duyurdu. Anlaşmanın sona ermesiyle birlikte Turkcell çalışanları Starbucks'ta özel indirimlerden yararlanamayacak.

Turkcell ve Starbucks, anlaşmanın neden sonlandırıldığına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Bazı kaynaklarda, anlaşmanın sona ermesinin Starbucks'ın Türkiye'deki faaliyetlerini küçültme planıyla bağlantılı olduğu öne sürülüyor. Turkcell'in, Starbucks ile olan anlaşmasını sonlandırmasının ardından yeni kahve zinciriyle anlaşmalar yapması bekleniyor. Şirketten bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Starbucks'ın Türkiye'deki Durumu

Starbucks, son yıllarda Türkiye'deki faaliyetlerini küçültmeye başladı. Şirket, 2023 yılında Türkiye'deki 100 mağazasını kapattı. Starbucks'ın Türkiye'de şu anda 200 civarında mağazası bulunuyor. Turkcell'in Starbucks ile olan anlaşmasını sonlandırması, şirket çalışanlarını doğrudan etkileyecek. Turkcell çalışanları, bundan böyle Starbucks'ta özel indirimlerden yararlanamayacak.Turkcell ve Starbucks'ın anlaşmasını sonlandırmasıyla ilgili sosyal medyada birçok yorum yapıldı. Bazı kullanıcılar, bu durumdan memnuniyetsizliklerini dile getirirken, bazı kullanıcılar da yeni anlaşmaların daha iyi olacağını umut ettiklerini ifade etti.