TOKYO - Nikkei'nin edindiği bilgiye göre, Mazda Motor, Toyota Motor ile yeni nesil araçlarda hızlanma ve güvenlik kontrol fonksiyonlarını çalıştıran "beyin" araç içi sistemlerini paylaşacak. İki otomobil üreticisi sistemleri ortaklaşa geliştirecek ve Mazda geliştirme maliyetlerini %80'e kadar azaltmayı umuyor.

 

Elektrikli araçlar yaygınlaştıkça ve otomobiller daha karmaşık hale geldikçe, Japon şirketleri hararetli rekabetin ortasında önde gelen Avrupalı ​​ve ABD'li üreticilere ayak uydurmaya çalışıyor.

Araç içi sistem, işletim sistemi (OS), elektronik kontrol ünitesi ve kablo demetlerini içeren yazılım ve donanımın birleşimidir. Bu sistem, hava yastığının etkinleştirilmesinden araçlar arasındaki mesafenin ölçülmesi gibi sürücü destek işlevlerine kadar her şeyi kontrol eder. Araçtaki her bileşen ve işlev arasında bağlantı görevi görür.

Mazda, Toyota ile ortaklaşa araç içi sistemler geliştiriyor. Mazda'nın 2027 EV modelleri için bu sistemlerin %90'ının Toyota'nınkilerle aynı olması bekleniyor. Sistemin kalbinde yer alan işletim sisteminin Toyota'nın Arene olması bekleniyor.

Mazda, Toyota ile işbirliğinin, EV modelleri için kendi başına bir sistem oluşturmaya kıyasla, araç içi bir sistem geliştirmenin maliyetini önemli ölçüde azaltacağına inanıyor. Bazı otomobil üreticileri ve büyük otomobil parçası tedarikçileri, yalnızca yazılım geliştirmeye yılda yaklaşık 300 milyar yen (2 milyar dolar) harcıyor. Mazda'nın maliyet tasarrufları yüz milyarlarca yen tutarında olabilir ve bu da geliştirme maliyetlerini yaklaşık %70 ila %80 oranında azaltabilir.

Toyota, Honda ve diğer Japon otomobil üreticileri, 2025 yılı civarında piyasaya sürme hedefiyle araç içi işletim sistemleri geliştirmeye devam ederken, Volkswagen de VW.OS'yi EV'lerine dahil etmeye başladı. Tesla, müşterilerin bir araba satın aldıktan sonra işletim sisteminin işlevlerini geliştirmek için işletim sistemini kablosuz olarak güncellemelerine olanak tanıyan bir sistemi kullanıma sundu.

Bu otomobil üreticilerinin yanı sıra Google ve Huawei gibi ABD'li ve Çinli teknoloji devleri de yeni nesil araçlar için gelişmiş yazılım geliştirme yarışına katıldı.

Bir işletim sisteminin önemi, onu kullanan araç sayısı arttıkça artar. Otomobil üreticileri, otomobiller için film ve müzik gibi içerikleri satmak istediklerinde veya sürüşe yardımcı uygulamalar sunarken, bir işletim sistemi, tıpkı akıllı telefonlar için olduğu gibi, otomobiller için de temel görevi görüyor.

Küçük otomobil üreticilerinin, ihtiyaç duyulan devasa geliştirme harcamaları nedeniyle, işletim sistemi de dahil olmak üzere kendi araç içi sistemlerini geliştirmekten uzaklaşmaları bekleniyor. Bu, ortak sistemleri kullanan kamplar arasında artan rekabete yol açtı.

Boston Consulting Group, özellikleri ve işlevleri öncelikli olarak yazılım aracılığıyla etkinleştirilen yazılım tanımlı araçların, 2030 yılına kadar otomotiv endüstrisi için 650 milyar dolardan fazla değer potansiyeli yaratacağını ve otomotiv değerinin %15 ila %20'sini oluşturacağını tahmin ediyor.