Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın insan odaklı projeleri kapsamında yer alan Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi, İldem Sosyal Yaşam Merkezi ve Altınoluk Sosyal Yaşam Merkezi projelerinin inşaat çalışmaları sürüyor.

Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi yapımı devam ediyor

54 milyon 232 bin 800 TL yatırım maliyeti olan Talas ilçesi Mevlana Mahallesi’ne kazandırılacak olan Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi projesi tüm hızıyla devam ediyor.

5 bin metrekare inşaat alanı olan proje içerisinde, bay ve bayan yüzme havuzu, fitness salonları, sauna ve buhar odaları, eğitim ve sosyal faaliyetlere hizmet edecek derslikler, seminer salonu, kütüphane, kafeterya, ayrıca yapıda farklı büyüklüklere sahip dükkanlar bulunuyor. Yapı genelinde tüm bu işlevlere hizmet eden yarı açık ve açık alanlar da mevcutken merkez, bulunduğu alanda yer alan kot farkları ile uyumlu bir çevre düzenine sahip yapı oluşturacağı kamusal alanlar ile halkın hizmetine sunulacak.

Öte yandan, Melikgazi ilçesi İldem bölgesine hitap edecek olan ve mahalle sakinleri ile bölgeye canlılık katacak olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İldem Sosyal Yaşam Merkezi’nin toplam 5 bin 69 metrekare inşaat alanı içerisinde de inşası devam ediyor.

47 milyon 141 bin TL maliyetle yapımı devam eden İldem Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde, bay ve bayan yüzme havuzu, fitness salonları, stüdyolar, sauna ve buhar odaları, eğitim ve sosyal faaliyetlere hizmet edecek çalışma odası, bilgisayar odası, kütüphane ve kafeterya bulunacak.

Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde başta spor faaliyetlerine yönelik olmak üzere bay ve bayan yüzme havuzu, 270 metrekare fitness salonları, 270 metrekare spor salonları, 15 metrekare sauna ve 20 metrekare buhar odalarının yanı sıra eğitim ve sosyal faaliyetlere hizmet edecek 90 metrekare derslik ve atölye, 43 metrekare bilgisayar odası, 231 metrekare kütüphane ve 90 metrekare kafeterya gibi birimler yer alacak. Ayrıca projede çocuklar için de çocuk kütüphane salonu ve çocuk oyun alanı bulunacak.

Sosyal Yaşam Merkezleri ile birlikte eğitim alanları, spor salonu, yüzme havuzu ve kütüphaneleriyle her türlü ihtiyaca cevap verecek çok amaçlı tesislerin bölge sakinlerine hizmet etmesi hedefleniyor.

3 farklı bölgede çok amaçlı olarak hayata geçirilecek olan İldem, Talas ve Altınoluk Sosyal Yaşam Merkezleri’nin toplam maliyeti 124 milyon 373 bin 800 TL’yi bulacak.

Hibya Haber Ajansı