Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nin açılış törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bakan Özhaseki ise Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde böyle bir çalışma için Başkan Büyükkılıç ve ekibine teşekkür etti.

Bakan Özhaseki, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nin açılışına katıldı 

Eğitimli bir toplumun önemine vurgu yapan Bakan Özhaseki, “Eğitimli toplumda nezaket, kibarlık, kalkınma olur, refah gelir, devlet büyür, herkes orada yaşamaktan keyif alır. Bu şehrin bir adı da makarr-ı ulema diye geçer. Çok büyük zatlar bu şehirden çıkmıştır. Günümüzde de çok şükür 5 üniversitesi ile eğitimde öncü rolünü üstlenmeye devam ediyor” dedi.

Başkan Büyükkılıç, 142 yayınevi, 72 yazarın bu çalışmada yer aldığını vurgulayarak “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde bu çalışmayı yapıyor olmanın da mutluluğunu taşıyoruz. Amacımız Kayseri’yi kütüphaneler ve müzeler şehri yapma bağlamında daha etkin, daha kalıcı hizmetler yapıyoruz” dedi.