Kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son dönemdeki yükseliş ve düşüşleri şiddetli oldu. Yabancı basında çıkan haberlere göre, İngiliz Mali Davranış Otoritesi (FCA), Bitcoin ile ilgili menkul kıymet ürünlerini piyasaya sürmek için finansal kurumları açacağını ve bunun Bitcoin'de bir artışa yol açacağını söyledi.

Bugün (11) Günlük işlemlerde 72.000$ gibi yeni bir zirveye ulaştı! Artış %3,65'e ulaştı ve bu yıl şu ana kadar kümülatif artış neredeyse %70 oldu, bu da diğer para birimlerinin de yükselişine yol açtı.Ayrıca ABD mali düzenleme kurumu, Bitcoin Spot Index Hisse Senedi Fonu'nun (ETF) lansmanını da onayladı. ) komisyoncular tarafından büyük miktarda fonun Bitcoin spot ETF'ye akmasına neden oldu.


Bloomberg'in haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden da geçen haftaki bir etkinlikte ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine gideceğini tahmin etmiş, hatta faizlerin düşeceğine dair iddiaya girmiş, ancak faiz indirimlerinin ne zaman yapılacağını belirtmemişti. başlayacak ama aynı zamanda herkesi iyimser kılıyor.