Apple, iOS 17.3 Beta 2'yi, güncellemenin bazı kullanıcıların iPhone'larını önyükleme döngüsüne sokmasına neden olması nedeniyle geri çekti.

Kaynaklara göre, önyükleme döngüsü, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 ve iPhone 15 serisi modellerde Back Tap özelliği etkinken meydana geliyordu. Bu özellik, iPhone kullanıcılarının telefonlarının arkasına iki veya üç kez dokunmalarına ve bir dizi seçenek arasından, arka panele dokunduğunuzda iPhone'un gerçekleştirmesini istediğiniz eylemi seçmelerine olanak tanır.

Geri Dokunmayı etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma bölümüne gidin. Geri Dokunma'ya dokunmak için aşağı kaydırın. Arka panele iki kez dokunduğunuzda iPhone'un gerçekleştirmesini istediğiniz eylemi seçmek için Çift Dokun'a, arka panele üç kez dokunduğunuzda iPhone'un gerçekleştirmesini istediğiniz eylemi seçmek için Üç Dokunuş'a dokunun.

Back Tap'ı devre dışı bırakan birkaç iPhone kullanıcısı, iOS 17.3 Beta 2 güncellemesini sorunsuz bir şekilde yükleyebildiklerini söyledi.

Apple, iOS 17.3 Beta 2'yi geri çekmenin ardından, sorunu çözmek için bir güncelleme yayınlayacağını duyurdu. Bu güncellemenin ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil.

Apple'ın iOS 17.3 Beta 2'yi geri çekmesi, yazılımın beta sürümlerinin kararsız olabileceğinin bir hatırlatıcısı olarak hizmet ediyor. Beta sürümleri, günlük sürücülere yüklenmek için tasarlanmamıştır ve bu nedenle, günlük olarak kullandığınız uygulamalar ve özelliklerde sorunlara neden olabilirler.

Eğer iOS 17.3 Beta 2'yi yüklediyseniz ve cihazınız önyükleme döngüsüne takıldıysa, cihazınızı önceki bir sürüme geri döndürmeyi veya Apple'dan yardım istemeyi deneyebilirsiniz.