Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde alınacak önlemleri belirledi. Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarla birlikte, seçim günü ve öncesinde uygulanacak yasaklar ve düzenlemeler detaylandı.

Alkol Yasakları ve Genel Yasaklamalar:

24 Mart ile 31 Mart 2024 tarihleri arasında, seçim günü saat 06.00'dan 23.59'a kadar alkollü içki satışı ve umumi mahallelerde her türlü alkollü içki tüketimi yasaklanacak. Bununla birlikte, seçim güvenliğini sağlamakla görevli olmayan kişilerin ateşli silah, patlayıcı madde, kesici ve delici alet taşıması yasaklandı.

Eğlence Yerleri ve Restoranlara Yönelik Düzenlemeler:

Oy verme süresi boyunca kahvehane, kıraathane, kahve ve internet cafe gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Ancak, eğlence yerleri olarak nitelendirilen lokantalarda sadece yemek servisi yapılmasına izin verilecek.

Düğünler ve Yayın Yasağı:

Seçim günü saat 18.00'den sonra düğün yapılmasına izin verilecek, ancak seçim yasaklarına uyulması şartıyla. Ayrıca, seçim günü saat 18.00’e kadar herhangi bir yayın organının seçimlerle ilgili haber, tahmin ve yorum yapması yasaklanacak. Yayın yasağı saat 21.00'de kalkacak ve sadece YSK tarafından belirlenen haber ve tebliğler yayınlanabilecek. YSK'nın onayıyla yayın yasağının öncesinde de kaldırılması mümkün olabilecek.