Artık Arama Ağı reklamları yayıncı ürünlerimizi (Arama İçin AdSense, Alanlar İçin AdSense, Alışveriş İçin AdSense ve Programlanabilir Arama Motoru) kullanırken, IAB Avrupa'nın Şeffaflık ve Kullanıcı Rızası Çerçevesi (TCF) ile entegre edilmiş sertifikalı bir Consent Management Platform (CMP - Rıza Yönetim Platformu) kullanma zorunluluğu getiriyoruz.

Başlangıçta 16 Ocak 2024'te bu şartı yürürlüğe koymayı planlamıştık. Ancak, bu e-posta ile 1 Şubat 2024'te yeni gerekliliği hayata geçireceğimizi ve iş ortaklarımıza, bazı durumlarda kullanıcı rızası olmaksızın reklam sunmak için ek araçlar sağlayacağımızı duyuruyoruz. Kasım 2023'ten itibaren kişiselleştirilmiş reklamları durdurma sürecine başladığımızı hatırlatmak isteriz.

Yeni gerekliliğimiz, Arama Ağı reklamları yayıncı ürünlerimizden AEA veya Birleşik Krallık trafiği için reklam talep edildiğinde, Google sertifikalı bir TCF CMP'si kullanmayan iş ortakları için geçerli olacak. Bu durumda, reklam talebinize yeni bir parametre eklenir. Bu parametre, rıza alınan ve alınmayan trafikte yalnızca geçersiz trafik çerezlerini ve yerel depolamayı kullanmak isteyip istemediğinizi belirtir. İş ortakları, kullanıcı rızası dahil olmak üzere çerezlerin ve yerel depolamanın reklamcılıkta kullanımıyla ilgili yasal sorumluluktan doğarlar. Bu parametreyi uygulamak isteğe bağlıdır ve karar verirken hukuk danışmanlarından yardım almanız önerilir.

Google sertifikalı TCF CMP'si yerine bu yeni parametreyi tercih eden iş ortakları, AEA ve Birleşik Krallık gelirlerinde düşüş yaşayabilirler. Eğer Google sertifikalı bir TCF CMP'si veya yeni parametre mevcut değilse, Arama Ağı reklamları yayıncı ürünlerimiz hiç reklam göstermeyecek.

Bu yeni gereklilikle ilgili daha fazla bilgi için [bağlantıya] göz atabilirsiniz. Ayrıca, Google sertifikalı TCF CMP'si kullanmayı tercih ederseniz, hangi TCF amaçlarını temel aldığımızı öğrenmek için yardım merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

1 Şubat 2024'te başlayacak olan bu yeni gereklilik, AEA ve Birleşik Krallık trafiğinin küçük bir kısmında uygulanmaya başlayacak ve ay sonuna kadar kademeli olarak tüm trafiği kapsayacak. Bu geçiş sürecinde gelirleriniz üzerindeki potansiyel etkiyi azaltmak için lütfen 1 Şubat 2024'e kadar Google sertifikalı bir TCF CMP'si kullanmayı unutmayın.

Bu yeni şartlara geçişinizi desteklemek adına elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. dendi