Şirket, amacının "hacimden ziyade değere odaklanmak ve belirgin rekabet avantajlarına sahip olduğumuz alanlarda sermaye yatırımına öncelik vermek" olduğunu söyledi.
Shell, ağır hizmet kamyonları için hidrojeni desteklemeye devam edecek.
Petrol devi, Shell'in alternatif yakıt çılgınlığı yaşayan Kaliforniya'daki hidrojen yakıt ikmal istasyonlarını kapattığını duyurdu. Haber, Shell'in Kaliforniya'daki hafif hizmet hidrojen istasyonu ağının inşasını 2023'te durdurduğuna dair geçen yıl yapılan duyurunun ardından geldi.

Petrol endüstrisi devi, karar verirken "tedarik komplikasyonları ve diğer dış pazar faktörlerini" gerekçe gösterdi.

Şirket yaptığı açıklamada, "Sekiz hafif hizmet istasyonundan beşinin geçici olarak kapatılmasının ardından (Shell), Kaliforniya'daki hidrojen hafif hizmet binek araç yakıt pazarından çıkma kararı aldı" dedi. “Shell'in ABD'deki hafif hizmet ağından yedi istasyon kapatıldı ve Shell, Torrance, California istasyonunu elden çıkarma seçeneklerini araştırıyor.”


YAKIT PİLİ VE HİDROJEN ENERJİSİ DERNEĞİ
Torrance istasyonu açık kalabilir, ancak orada genellikle hidrojen için bir bekleme yaşanır.
Enerji Bakanlığı'nın Hidrojen Yakıt İstasyonu Konumları haritasına göre , Hawaii'deki bir yakıt doldurma noktası dışında Kaliforniya, binek otomobiller için halka açık hidrojenin bulunduğu tek eyalettir. Ve bunların hepsi çalışmıyor.

Golden State'te halka açık 54 hidrojen yakıt ikmal istasyonu bulunmaktadır ve bunların değişen sayıları herhangi bir zamanda düzenli olarak "çevrimdışı" olarak listelenmektedir. Örneğin, haberin yayınlandığı tarih itibarıyla Kaliforniya'daki istasyonların 19'u işletmeye açık değildi. Bazen bunların yarısına kadarı kullanılamıyor.

Shell istasyonlarının kapatılması Toyota Mirai ve Hyundai Nexo sahiplerine darbe olacak.

Hidrojenle çalışan arabalar egzoz borusunda sıfır kirletici madde yaydığı için hidrojen teoride her zaman iyi bir fikir olmuştur. Ancak hidrojenin toplanması, karbondioksit üreten, enerji yoğun bir işlemdir ve dolayısıyla hidrojenli arabaların sıfır egzoz borusu emisyonlarının bazı faydalarını ortadan kaldırır. Teorik olarak hidrojen, güneş veya hidro enerjiden elektroliz yoluyla üretilebilir, ancak pratikte neredeyse tamamı, kirlilik yaratan bir süreç olan doğal gazın yeniden düzenlenmesinden elde edilir.