Pleksi levhalar, piyasadaki en eski sentetik plastik malzemelerden biridir. Çeşitli uygulamalardaki dayanıklılığı ve çok yönlülüğü nedeniyle tercih edilmektedir. Pleksi, akrilik plastiği tanımlamak için kullanılan bir marka ismidir. Pleksi, teknik olarak sert bir sentetik polimer olan polimetil metakrilat (PMMA) olarak bilinir.

Pleksi bir termoplastiktir. Yüksek düzeyde ısıya maruz kaldığında kolaylıkla çok çeşitli şekillerde şekillendirilebilir. Şekillendirilebilme özelliği pleksi levhayı çeşitli endüstrilerdeki geniş bir ürün yelpazesinde kullanıma uygun hale getirir. Pleksi levha hafiftir ve darbelere karşı iyi bir dayanıklılığa sahiptir. Pleksi, akrilik levha ve mika levha gibi isimlerle de bilinmektedir.

Pleksi Levha Kullanım Alanları

Pleksi levhalar tabelalar, mobilya, perakende vitrinleri, koruma panelleri birçok uygulamada kullanılmaktadır. Tabela için pleksi mükemmel bir malzemedir çünkü çok hafiftir, dayanıklıdır ve imalatı kolaydır. Hem iç hem dış mekân tabelalarında şekillendirilebilme özelliği sayesinde pleksi levhalar kullanılmaktadır.

Pleksi perakende vitrinlerinde kullanıma da çok uygundur. Müşterilerin ürünlerle doğrudan temas etmeden mevcut ürünleri kolayca görebilmesi için küçük raflar oluşturulabilir. Bazı şirketler pleksi levhayı kendi malzemelerini getirmeleri ve hızlı bir şekilde kurulum yapmaları gereken ticari fuarlarda veya özel etkinlerde pleksi levha kullanmaktadır.

Neden Pleksi Kullanmalısınız?
Pleksi levha, basit ev eşyalarından fiber optik kablolara kadar uzanan ürünler için idealdir. Pleksi levhanın üretimde bu kadar büyük bir popülerliğe sahip olmasını sağlayan özellikler şunlardır:

- Yüksek darbe dayanımı
- Yüksek optik netlik
- Doğal hava koşullarına dayanıklılık
- Hafif
- Mükemmel boyutsal kararlılık
- Mükemmel kimyasal direnç

Pleksi levhaların kalınlıkları, ölçüleri ve renkleri hakkında bilgi almak istiyorsanız https://www.polinyapi.com.tr/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.