Mersin’de gözler Cumhur ittifakı MHP adayında!

Mersin’de Cumhur ittifakının MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kimin gösterileceği merak konusu oldu.

Mersin’de gözler Cumhur ittifakı MHP adayında!

Yerel Seçimlere 3 aydan az bir süre kala, Mersin’de Cumhur ittifakının MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kimin gösterileceği merak konusu oldu.

Mersin’de siyasi kulislerde CHP ve Cumhur İttifakının MHP’ye bıraktığı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı üzerinde nefesler tutulu kalırken, CHP’nin adayını, gelecek hafta içinde açıklayacağı bildirildi. MHP Genel Merkezinin ise kimin aday gösterileceği üzerinde aday adaylarını masaya yatırılıp ince eleyip sık dokuduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Cumhur ittifakının Başkan adayını MHP’ye bırakması ve Hamit Tuna’nın aday gösterilmesine rağmen seçilememesi üzerine, MHP’nin ve AK Partinin kurmaylarının, bu seçimlerde kazanacak aday üzerinde kafa yormaya ve Ak Partililerin seçimlerde tam oylarının alınması için dengelerin korunması ve banko kazanacak aday üzerinde durulduğuna işaret ediliyor…

Mersin’in tüm partilerin nabzını tutan Sonses.tv, MHP’den kimin aday gösterileceği merakla beklentisi üzerine, 13  aday adayı ile ilgili bir ön araştırma gerçekleştirdi.

Sonses.tv’nin aday adaylarıyla ilgili AK Parti ve MHP’nin Mersin teşkilatlarının tabanında yaptığı yoklamada yorumlar şu şekilde:

 HAMİT TUNA

Mersinli. 3 dönem Toroslar Belediye Başkanlığı yaptı. 2019 yılında ittifakın ve kendisinin en güçlü olduğu dönemde Büyükşehir Başkanlığını kaybetti. Sosyal ilişkileri kuvvetli ve Mersinde tanınan biri. Ancak seçmen nezdinde yaşadığı olaylardan dolayı ismi yıpranmıştır.

ATSIZ AFŞİN YILMAZ

Musalılı. Toroslar Belediye Başkanı. Mevcut belediye başkanı olduğu için bu dönem de Toroslar’dan tekrar aday gösterileceği kulislerde konuşuluyor.

BAKİ ŞİMŞEK

Tarsuslu. İki dönem milletvekiliydi. Tarsus seçmeni tarafından tanınan biridir. Ayrıca MHP teşkilatı tarafından iyi bilinen biridir ancak toplumun genel kesimlerinde karşılığı çok yoktur. Milletvekilliği zamanında çok aktif bir vekillik dönemi geçirmemiştir. Tarsus Belediye Başkanlığı için daha uygun bir isim olacağı konuşulmaktadır.

LEVENT UYSAL

Mersinli. MHP’ nin modern yüzü. Mersin’e çok fazla gelemiyor ve tanınmıyor. Ticari ve sosyal ilişkileri nedeniyle vekillikte şehrimiz için çok daha uygun.

SERDAR SOYDAN

Adana/Kozanlı. MHP il başkanı.  2019 seçimlerinde Mezitli Belediye Başkan adayıydı, kaybetti. 2023 seçimlerinde 2. Sıra milletvekil adayıydı, kaybetti. MHP tabanında tanınan ve saygı gören biri. Ancak ittifak oyunu pek alamaz.

NİHAT ÖZ

Mersinli. Eski Orman Bölge Müdürü bu sebeple kırsalda tanınırlığı yüksek. Uzun zamandır siyaset yapmıyor. Şuan iş insanı. MHP tabanında diğer adaylar kadar ilişkisi yok ancak toplumun farklı kesimleri tarafından sevilen biri.

ZEYNEL UĞUR GÖLGELİ

Silifkeli. Eski MHP il başkanı. Uzun süre il başkanlığı yapmıştır. Ülkü Ocaklarından geldiği bilinmektedir. MHP tabanında karşılığı olsa dahi toplum nezdinde karşılığı yok.

MAHMUT TAT

Tarsuslu. İl genel meclis üyesi. Eski MHP il başkanı. Şuan Tarsus Belediyesi Aday Adayı ve ismi güçlü bir şekilde Tarsus için geçiyor. Genç nesil tarafından tanınmıyor ancak MHP tabanında karşılığı var.

MUSTAFA TAŞKIN

Mersinli. Metalurji Profesörüdür. Türkçe olimpiyatları organizasyonunda ismi geçmektedir. Geçmiş dönemde Hamit Tuna ile seçim ilişkileri vardır. Üniversite de hoca olması sebebiyle genç nesille ilişkisi kuvvetlidir.

 

KEMAL KAÇMAZ

Antalya/Alanyalıdır. Turunçgil Federasyon başkanıdır. Son yaptığı kongre kimilerince beğenilmiş, kimilerince beğenilmemiştir. Geçmiş  dönemlerde Ak Parti’den milletvekili ve belediye başkan aday adaylığına başvurmuştur. Bu seçimde ise MHP yi tercih etmiştir. Çeşitli STK lar ile de sosyal ve ticari iş birliği vardır.

ZEYNEL KORKMAZ

Mut’ludur. Önceki dönem 9. Sıra milletvekili adayıdır. Belediyelerle tanıtım ve medya işbirlikleri yapmaktadır. Bu sebeple sosyal medyaya hakim ve başarılıdır. Gençlerle güçlü iletişim kurabilecek biridir.

ALİ ÖZ

Gülnarlıdır. Doktordur. 2 dönem Mersin’e milletvekili olarak hizmet etmiştir. Kendine has özellikleri vardır. Toroslar’a belediye başkan aday adayıdır.

HİDAYET KILIÇ

Anamurludur. Eski milletvekilidir. Şuan Anamur Belediye Başkanıdır. Son genel seçimde, bölgesinde önceki aldığı oyu aşağı düşürdüğü belirtilmektedir. Anamur da bilinen biridir.

Loading...
Yükleniyor...