Büyükşehir tarafından hazırlanan Turizm Master Planı Eylem planı kapsamında Kocaeli Mutfağı, TRT ekranlarında yayınlanan Lezzetli Tavsiye programına konuk olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Mutfağının birbirinden eşsiz lezzetlerini TRT1'de yayınlanan ve Turgay Başyayla'nın sunuculuğunu yaptığı Lezzetli Tavsiye programında tanıtacak. Kocaeli Gastronomi turizminde yaptığı çalışmalar ile bu alandaki gücünü her geçen gün arttırıyor. Bu kapsamda yerel halkın ve üreticilerin günümüze ulaşan geleneksel lezzetleri Turgay Başyayla’nın sunduğu “Lezzetli Tavsiye” programında sunumu yapılacak.

KOCAELİ'NİN ZENGİNLİKLERİ VE LEZZETLERİ KAMERALARA YANSIDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen program çekimleri 2 gün boyunca sürdü. Çekimler, Selim Sırrı Paşa Konağı, Ormanya, Kandıra Piroğlu Köyü ve Narköy Ekolojik Yaşam Merkezi’nde gerçekleşti. Kocaeli’nin birbirinden güzel mekânlarında gerçekleşen çekimlerde Kocaeli Mutfağı tanıtımının yanı sıra şehrin kültürel ve doğal zenginlikleri de ön plana çıktı.

41 ÇEŞİT LEZZET TANITILDI

Selim Sırrı Paşa Konağı’nda gerçekleşen çekimlerde; Düdük Makarna, Zerde, Çiğceli Yaprak Sarma, Kandıra Yoğurdu, Şekerli Üzümlü Börek, Samanlı Zeytini, İzmit Simidi, Kandıra Köy Peyniri, Erik Hoşafı, İzmit Pişmaniyesi gibi lezzetler tanıtıldı.  Ormanya’da ise Keser Köfte, Tavuklu Yığma Yufka, Köy Ayranı, Eşme Ayva Reçeli, Eşme Ayva Cezeryesi, Sütlü Nuriye, Kabaklı Kıvırma, Eşme Eriği, Bazlama gibi lezzetler sofrada yerini aldı. Kandıra Piroğlu Köyü’nde devam eden çekimlere Piroğlu Köyü sakinleri büyük ilgi gösterdi. Piroğlu Köyü’nde de Mancarlı Pide, Peynirli Pide, Saraylı Tatlısı, Cevizli-Peynirli Köy Lokumu, Köy Ekmeği, Dartı, Piryanlık Yemeği, Gül Şerbeti, Çiğceli Patates Yemeği, Hoşaf, Kabak Tatlısı ve Ihlamur gibi lezzetlerin sunumu yapıldı. Son olarak Kerpe’de bulunan Narköy Ekolojik Yaşam Merkezi’nde çekimler yapıldı. Narköy’de yapılan çekimlerde Atalık tohumları ve sürdürülebilir tarım üzerine sohbet gerçekleştirildi. Daha sonra Turgay Başyayla tarlada yapılan Enginar hasadına katıldı. Yemek masasına ise Atalık tohumundan yapılan Dartılı Mancarlı Buğdaylı Pilav damgasını vurdu. Sofrada yer alan tüm ürünlerin kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünlerden yapılması ise ayrı bir lezzet şöleni yaşattı. Narköy sunum masasında Dartılı Mancarlı Buğday Pilavi, Kabak Bayıldı, Enginarlı İç Bakla, Sirken otu, Semizotu Salatası ve kavurması, Atalık tohumlardan yapılan ekşi mayalı köy ekmeği yer aldı. 

 9 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ YAYINDA

Kocaeli Mutfağının doyasıya tanıtılacağı program bir lezzet şöleni sunacak. Turgay Başyayla’nın sunduğu “Lezzetli Tavsiye Kocaeli” bölümü 9 Temmuz Pazar günü saat 17.45’te TRT1 ekranlarında yayınlanacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı