Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilçede dereceye giren öğrencileri ve öğretmenlerini makamında ağırladı. Başkan Doğruer, Kınık SAYEM’de sınavlara hazırlanarak başarıya ulaşan öğrencilerin tüm kentin gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Kınık Belediyesi Şehit Ömer Yiğit Ulus Sağlıklı Yaşam ve Eğitim Merkezi SAYEM’de kurslara katılarak LGS sınavına hazırlanan ve ilçede dereceye giren öğrenciler ve öğretmenler, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer tarafından ağırlanarak, tebrik edildi.

Başkan Doğruer başarılı öğrenciler ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İlçemizde başarmak isteyen her gencin yanında olduk destek verdik. Belediyemiz eğitim, spor ve kültür sanat alanında ilerlemek isteyen bütün gençlerimizin yolunu açacak, aydınlatacak kurslar ve tesislerle destek oldu. Ancak her şeye rağmen kazanmanın ilk şartı çalışmak, çok çalışmaktır. Bugün çok çalışmış ve kazanmış kardeşlerimizle bir arada olmak mutluluk verici. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Özellikle bu hususta bize destek olan Kınık Kaymakamı’mız Abdurrahman Çelebi’ye de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Kınık ilçe sıralamasına göre ilçe birincisi 482.731 puanla Begüm Karasu, ilçe ikincisi 454.890 puanla Mehru Toz, ilçe üçüncüsü 439.7 puanla Meltem Volkan, ilçe dördüncüsü 432.9 puanla Ceylin Çakıcı, ilçe beşincisi 429.400 puanla Salih İşen ve ilçe altıncısı da 426.22 puanla Oğuz Kaan Gülgör oldu.

Dereceye giren öğrenciler Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’i ziyaretleri esnasında meslek tercihlerini de paylaştılar. Kınık İmam Hatip Ortaokulu mezunu ve ilçe 3.’sü Meltem Volkan matemetik öğretmeni, Şehit Cafer Ortaokulu mezunu olan öğrencilerden 1. Begüm Karasu yazılım ya da bilgisayar mühendisliği, 2. Mehru Toz matemetik profesörü, 4. Ceylin Çakıcı hukuk bölümünü okuyarak avukat ya da savcı, 5. Salih İşen kimya mühendisi ve 6. Oğuz Kağan Gülgör tıp okumak istediklerini söylediler.

Başkan Doğruer ile öğrenciler arasında geçen sıcak ve samimi sohbetin ardından hediyeleri takdim edilerek öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Kınık Belediyesi bünyesindeki SAYEM, 7,8,11,12. sınıf öğrencileri, mezun öğrenciler ve dileyen tüm öğrencilerle deneme sınavları ve etüt merkezi olarak ücretsiz bir şekilde eğitim öğretim faaliyeti göstermektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı