Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
-- %
-- %
-- %
-- %

Kayseri’de İç Anadolu’nun En Büyük Mozaik Yapısına Ulaşıldı: Yeni Keşifler ve Tarihi İzler

118 defa okundu kategorisinde, 06 Kas 2023 - 16:10 tarihinde yayınlandı
Kayseri’de İç Anadolu’nun En Büyük Mozaik Yapısına Ulaşıldı: Yeni Keşifler ve Tarihi İzler
Reklam alanı ( 1 ) 728 x 90

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İncesu ilçesi Örenşehir Mahallesi’nde devam eden arkeolojik kazı çalışmalarında yeni çıkan odaları ve mozaik yapıları inceledi. Kazılar, İç Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşmış durumda.

Kazı çalışmaları Kayseri Müze Müdürlüğü denetiminde Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle sürdürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İncesu ilçesi Örenşehir Mahallesi bölgesindeki arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi. İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da bu inceleme gezisine eşlik etti.

Kazı çalışmalarında yeni mozaiklerin keşfedildiğini belirten Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, özellikle Bizans İmparatoru II. Konstantin’in bu bölgeye gelmiş olabileceğini düşündüklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise kazıların önemine vurgu yaparak, çıkan mozaiklerin Türkiye’de önemli bir yere sahip olacağını ifade etti. Ayrıca, kazı alanının önümüzdeki dönemde ziyarete açılması hedeflendiğini belirtti.

Kurtarma kazıları sonucunda Geç Roma ve Erken Bizans dönemine ait sivil konut örnekleri olduğu değerlendirilen yapıda, yaklaşık 300 metrekarelik sağlam mozaik taban döşemeleri ortaya çıkarıldı. İç Anadolu’daki en büyük mozaikli yapılardan biri olarak göze çarpıyor. Mozaiklerde geometrik ve bitkisel figürlerin yanı sıra Grekçe ve Latince mozaik yazıtları da bulunuyor.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
Anadolu Expres Gazetesi - Kayseri Haberleri, Kayseri Son Dakika Haberleri, Kayseri Haber
Reklam alanı ( 2 ) 728 x 90
Yorumlara Kapalı