Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TAP iş birliğinde düzenlenen 26. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda ilçe belediyeleri kategorisinde İzmir şampiyonu oldu. 

Bir yılda toplam 4 ton 20 kilogram atık pil toplayarak geri dönüşüme kazandıran Karşıyaka Belediyesi’ne törenle birincilik plaketi takdim edildi. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Tonlarca ağır metal ve zehirli atığın doğaya yayılmasını birlikte engelledik. Destek olan tüm Karşıyakalılara teşekkür ediyoruz” dedi.  

ÇALIŞMALAR ÖDÜLLE TAÇLANDI 

Karşıyaka Belediyesi tarafından, doğaya kontrolsüz şekilde atılan kullanılmış pillerin neden olduğu tehlikeleri önlemek ve çevre kirliliğini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalar ödülle taçlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından bu yıl 26’ncı kez gerçekleştirilen Atık Pil Toplama Kampanyası’nda ilçe belediyeleri kategorisinin ilk sırasında Karşıyaka yer aldı. Belediye, 7 Haziran 2022-12 Haziran 2023 tarihleri arasında topladığı 4 ton 20 kilogram atık pil ile bu dereceye ulaştı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Saadet Çağlın ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü İlker Erol’un da katıldığı törenle takdim edildi.  

TOPLAMA NOKTALARI 

Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında kullanılmış piller; okullar, muhtarlıklar, süpermarketler, alışveriş merkezleri, sağlık kuruluşları, mahalle merkezleri, camiler, korumalı siteler, atık pil çıkaran iş yerleri ve belediye tesislerinde konulan atık pil toplama kutularından toplanıyor. Kentin her noktasında yayılan bu noktalar sayesinde atık pil toplama faaliyetlerini yaygın ve erişilebilir hale getiren Karşıyaka Belediyesi, ayrıca toplanan pil miktarını artırmak amacıyla sürekli olarak bilinçlendirme faaliyetleri de gerçekleştiriyor.  

“BİRLİKTE BAŞARDIK” 

Karşıyaka Belediyesi’nin elde ettiği derecenin, kentteki çevre yüksek bilincinin göstergesi olduğunu vurgulayan Başkan Dr. Cemil Tugay “26. Atık Pil Toplama Kampanyasında, ilçe belediyeleri kategorisinde birinci olmanın gururunu yaşıyoruz. İnsan ve tüm canlıların sağlığını tehdit eden tonlarca ağır metal ve zehirli atığın doğaya yayılmasını yurttaşlarımızla birlikte engelledik. Destek olan tüm Karşıyakalılara teşekkür ediyoruz. Daha iyi bir yaşam ve sürdürülebilir bir dünya için el ele çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  

10 KATEGORİNİN 6’SINDA ÖDÜL GELDİ 

Ayrıca Karşıyaka’ya 26. Atık Pil Toplama Kampanyası’ndaki 10 kategoriden 6’sında ödül geldi. Karşıyaka Belediyesi’nin birinci olduğu ilçe belediyeleri kategorisinin yanı sıra; çocuklar kategorisinde Karya Varol, yetişkinler kategorisinde Özden Gölcük, Rukiye Urgancı, okullar kategorisinde Şair Eşref İlkokulu, Ali Kaya Ortaokulu, Metin Aşıkoğlu Ortaokulu, anaokulları kategorisinde Özel Bostanlı Palmiye Anaokulu, muhtarlıklar kategorisinde Mustafa Kemal Mahalle Muhtarlığı dereceye girerek Karşıyaka’yı gururlandırdı. 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm dereceye girenlere, sıralamalarına göre bilgisayar ve televizyon armağan etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı