USD/TRY: Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Fatih Karahan'ın gereken parasal sıkılığı, enflasyonun hedeflere uyumlu seviyelere gelene kadar korumakta kararlı olunduğuna yönelik açıklamaları, piyasalarda istikrarın süreceğine yönelik düşünceleri sürdürerek pozitif bir görüntü yarattı. Yurtdışı piyasalardaki fiyatlamalara bakıldığında, ABD'de ekonomideki güçlü görünüme işaret eden veriler faiz indiriminin mart ayında gerçekleşmeme ihtimalini artırıyor. Bu sabah ABD vadelileri yatay seyrederken, dün geri çekilme gözlenmişti. Son iki işlem günündeki yükseliş sonrası sakin seyreden Dolar'da dirençli görüntü devam edebilir. Günün takviminde önemli bir veri bulunmazken, ABD'de FOMC üyeleri Mester ve Kaskhari'nin konuşmaları para politikasına yönelik yeni sinyaller bakımından takip edilecek. Kur tarafında ise Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğiliminde bir değişiklik yok. Dün 30,55 seviyesinden kapatan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü hareketlilik var. 

EUR/USD: ABD'de güçlü gelen veriler faiz indiriminin hem gecikebileceği hem de bu yıl içerisinde beklenenden az oranda olabileceğine yönelik endişeleri artırdı. Dolar Endeksi (DXY) yükselmeye devam ederken ABD 10 yıllık tahvil faizi de cuma günkü sert yükselişin ardından 14 baz puan artarak %4,16 seviyesinden günü tamamladı. Dolar'daki güçlü görünüm sonrasında da EURUSD %0,4 geriledi. Bu sabaha bakıldığında hafif toparlanma eğiliminde olan paritede yükselişin devamı halinde 1,0795 yakın direnç iken geri çekilmede ise 1,0665 destek olarak çalışabilir. 

XAU/USD: Dün 2.015-2.042 aralığında işlem gören Ons Altın günü 2.025 seviyesinde tamamladı. Fed'in mart ayında faiz indirimine gidilmesi yönündeki beklentilerin iyice azalmasıyla ABD tahvil faizlerinde görülen yükseliş değerli madeni baskılıyor. Dün negatif bölgede kapatan Ons Altın bu sabah 20 günlük ortalamasının altında işlem görüyor. Dolar'ın da güçlendiği ortamda halihazırda 2.030 civarında bulunan ortalamanın altında baskı sürebilir. Öne çıkan destekler 2.010- 2.000, öte yandan olası yükselişlerde 2.040-2.055 direnç olarak takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı