Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Annelerine babalarına dedelerine ve evlatlarına, bugün yolda boynuma sarılıp da özgür amca benim babam da burada oldu iyi ki geldiniz diyen kızlarımıza, bir maddi menfaat peşinde olmayan sırf adalet için onlara sahip çıkan tüm avukatlara, kıymetli meslek örgütü tüm barolarımıza ve Çorludan yeniden seçilen Belediye Başkanı Ahmet başkana, hem de hangi siyasi partiden olursa olsun milletvekillerine, bugün buraya dünkü yaptığımız çağrıdan sonra koşup gelen sözümüze değer veren herkese, İstanbul’un ve Trakya’nın tüm il başkanlarına ve bu mücadeleye katkı için burada olan herkese teşekkür ediyoruz.

Türkiye’de yeni bir siyasi iklim vardır. Bu iklim bir siyasi partinin yarattığı başardığı bir iklim değildir, bu iklim mağdurların, mazlumların, unutulanların, yok sayılanların ve hakkı yenilip yok sayılmaya çalışanların mücadelesine omuz veren nefes veren herkesin yarattığı bir iklimdir.

Bugün buradan bu sonuç alınıyorsa bu bir kazanımdır. Direnenlerin, mücadele edenlerin, dayanışma gösterenlerin başarısıdır, onların zaferidir.

Halktan milletten güçlü kimse yoktur. Bundan sonra biz birlikte durdukça birlikte mücadele ettikçe kötülük gerilemeye geri adım atmaya mahkum olmaya, kaybetmeye karar verecek."

Hibya Haber Ajansı